Companii

SIF Transilvania a luat actiuni Flamingo de 0,5 mil. euro

30.06.2005, 19:04 14

SIF Transilvania a raportat ca a subscris in cadrul ofertei publice initiale Flamingo un numar de 758.168 de actiuni la pretul de 23.000 lei/actiune.

Valoarea totala a tranzactiei se ridica la peste 17,4 miliarde de lei (0,5 mil. euro). Pachetul detinut de catre SIF Transilvania in cadrul Flamingo reprezinta circa 0,87% din actiuni.

Celelalte societati de investitii financiare nu au raportat inca daca au subscris in cadrul ofertei Flamingo, acestea fiind obligate sa raporteze doar tranzactiile care depasesc 0,5 milioane de dolari (0,41 milioane de euro).

Transilvania a fost una dintre SIF-urile cel mai putin active pe bursa in ultimii ani, majoritatea tranzactiilor realizate pe piata de societate fiind cele de vånzare. Cea mai activa pe Bursa dintre SIF-uri, Oltenia, nu a subscris in schimb in cadrul ofertei.

Oferta publica prin care Flamingo a stråns circa 12,4 milioane de euro de pe piata de capital a atras circa 800 de ofertanti, dintre care 40 sunt investitori straini institutionali care au subscris 70% din valoarea totala, conform datelor prezentate de conducerea companiei.

Printre investitorii straini care au subscris in cadrul ofertei Flamingo se afla nume mari, precum companiile de asigurari Allianz si Generali, dar si ING sau Raiffeisen, ai caror specialisti au intermediat procesul de listare.

Oferta publica primara lansata de Flamingo este considerata de toata lumea un succes, stårnind un interes deosebit din partea investitorilor. Oferta a inregistrat un grad de suprasubscriere de 370%, in conditiile in care au fost inaintate peste 1.000 de ordine de cumparare pentru mai mult de 63 de milioane de actiuni, comparativ cu oferta initiala de 17 milioane de actiuni din partea emitentului.

Compania Flamingo International va fi cotata la bursa la jumatatea lunii iulie, påna la listare mai fiind necesara parcurgerea cåtorva pasi.

Anul trecut, veniturile Flamingo s-au ridicat la 60 milioane de euro (74 milioane de dolari, conform raportului mediu euro/dolar stabilit de BNR pentru anul 2004. Profitul net obtinut de Flamingo anul trecut, conform prospectului de oferta, a fost de 3,6 milioane de euro, comparativ cu 2,9 milioane de euro, in anul 2003.

Pentru anul curent, grupul estimeaza un profit net de 4 milioane de euro, la o cifra de afaceri de 80 de milioane de euro. Pentru 2007, estimarile companiei prevad un profit net de 8 milioane de euro si o cifra de afaceri de 145 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO