Companii

Sinterom Cluj, furnizor pentru tot grupul Renault

16.02.2005, 00:00 38

Compania clujeana Sinterom, membra a grupului de firme Serviciile Comerciale Romane (SCR), va furniza in acest an primele produse pentru modele Logan fabricate in afara Romaniei, in Iran, Maroc si Columbia, intrand astfel in categoria furnizorilor pentru intregul Grup Renault.
"Suntem in situatia in care orice fabrica din grupul Renault poate sa ne solicite anumite produse", a declarat pentru ZF Transilvania Marcel Leonte, directorul general al firmei.
Oficialul firmei a mai anuntat ca societatea asteapta in acest an vanzari de peste 7 milioane de euro, cu 14% mai mari decat in 2004.
In ceea ce priveste colaborarea cu Renault, pentru acest an perspectivele producatorului clujean indica o productie de 130.000 de piese pentru modelul Logan, in 2006 fiind asteptata o productie de 250.000-300.000 de bucati pentru fiecare set de produse.
"Vanzarile pentru Grupul Renault ne vor aduce in acest an peste 650.000 de euro, urmand ca veniturile din aceasta colaborare sa creasca la 1,7 milioane de euro in 2006, respectiv la 3 milioane de euro in 2007. Daca previziunile celor de la Renault vizavi de modelul Logan se adeveresc, vom ajunge peste doi ani sa fabricam 500.000 de seturi de piese pentru orice model Logan, indiferent de tara in care va fi asamblat", a mai spus Leonte.
Oficialii grupului Renault au anuntat recent ca si-au propus sa atinga in 2010 un nivel anual al vanzarilor de un milion de autoturisme Logan.
Compania clujeana a investit in ultimii doi ani peste 10 miliarde de lei pentru a-si pregati capacitatea de productie in vederea fabricarii noului model Dacia Logan. Sinterom livreaza deja, pentru modele fabricate in Romania, piese pentru sistemul de franare si pentru stergatoarele de parbriz, iar omologarea pentru rotile de distributie si pentru pinioanele de antrenare a pompei de ulei permit integrarea productiei Sinterom in Grupul Renault.
"Colaborarea cu Renault reprezinta 20% din cifra de afaceri a fabricii de piese sinterizate din cadrul companiei si 8% din vanzarile totale ale Sinterom. Dezvoltarea relatiei cu Logan este cel mai important obiectiv al nostru pe termen lung", a explicat Marcel Leonte. .
Compania clujeana furnizeaza piese pentru toate modelele Dacia inca din 1970, portofoliul cuprinzand 30 de produse.
Sinterom, initial producatoare de bujii auto, a intrat in grupul SCR (care cuprinde 11 firme) in 2000 cand Contactoare Buzau a cumparat pachetul majoritar de actiuni al companiei de la APAPS.
Compania clujeana are in prezent peste 570 de clienti romani si 35 de colaboratori in strainatate. Principalii clienti romani sunt: Automobile Dacia Pitesti, Krup Billstein Sibiu, Electroparataj Bucuresti, Steaua Electrica Fieni, Pulsor Scornicesti si Romlux Targoviste. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO