Companii

Sky Europe vrea 150.000 de pasageri pana in 2007

27.10.2006, 18:34 11

Operatorul aerian low-cost slovac Sky Europe estimeaza ca va transporta 150.000 de pasageri in 2007, ca urmare a introducerii a doua noi curse din Bucuresti catre Roma, respectiv Budapesta.
"Am introdus prima cursa catre Romania la finele lui 2005 si pana acum avem 30.000 de pasageri dar estimam ca vom ajunge la 150.000 de pasageri, pana in 2007. Am ales sa introducem Roma si Budapesta, deoarece acestea sunt des-tinatii traditionale pentru Sky Europe cu care sunt obisnuiti clientii nostri, in plus in Italia exista o comunitate puternica de romani", a declarat Karim Maklouf, director comercial al Sky Europe. Compania aeriana slovaca se bazeaza pe experienta lui Maklouf in dezvoltarea Sky Europe in Europa de Est. Acesta a activat anterior in cadrul GermanWings, compania de low-cost a operatorului aerian german Lufthansa.
"Piata aeriana din Europa de Est e atipica low-costului, deoarece multe persoane nu au carduri bancare si acces la internet, din acest motiv am decis sa ne adaptam cerintelor acestora, introducand call-centeruri, dar si prin colaborarea cu agentii de turism", a mai spus acesta.
Roma si Budapesta nu sunt singurele destinatii pe care Sky Europe se gandeste sa le deschida in 2007. Operatorul studiaza de asemenea posibilitatea introducerii de alte curse atat catre Milano, dar si catre Londra, Paris sau Dublin. "Pana in prezent avem cinci baze de operare si vrem ca pana la finele lui 2007 sa avem o baza de operare si in Bucuresti Baneasa", a explicat Maklouf, care studiaza posibilitatea operarii de curse si de pe aeroportul Timisoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO