Companii

Smithfield a avut profit în perioada august-octombrie, dar în scădere faţă de anul trecut

Autor: Mediafax

09.12.2010, 23:39 26

Operaţiunile grupului american Smithfield Foods în România augenerat profit în trimestrul al doilea, încheiat în octombrie, alanului fiscal 2010, însă în scădere faţă de aceeaşi perioadă aanului trecut. "Rezultatele din România au fost profitabile, darsub nivelul de anul trecut", se arată în raportul financiar algrupului. În primul trimestru al anului fiscal 2010, perioadamai-iulie, Smithfield a avut în România pierderi de 200.000 dedolari, faţă de un profit operaţional de 7,3 milioane de dolari înacelaşi interval al anului anterior. Vânzările din România auscăzut în primul trimestru cu 3%, de la 48,2 milioane de dolarianul trecut la 46,6 milioane de dolari în acest an.

La nivel de grup, Smithfield a raportat un profit de 144 mil.dolari în trimestrul al doilea, comparativ cu o pierdere de 26,4milioane dolari în aceeaşi perioadă a anului anterior. Grupul aintrat pe piaţa românească în 2004, când a achiziţionat firmeleAgrotorvis şi Comtim Grup. Compania a preluat ulterior 50% dincapitalul firmei de distribuţie a produselor alimentare AgroalimDistribution Bucureşti, precum şi un pachet de 50% la depozitulFrigorifer din Tulcea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO