Companii

SMURD şi-a deschis astăzi baza din Teleorman, singurul judeţ în care nu era prezent

SMURD şi-a deschis astăzi baza din Teleorman, singurul judeţ în care nu era prezent

Autor: Ioana David

12.04.2012, 14:50 351

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Administraţiei şi Internelor au inaugurat astăzi structura SMURD din judeţul Teleorman, singurul judeţ care nu era acoperit de serviciul de urgenţă. SMURD este un serviciu medical de urgenţă fără personalitate juridică care funcţionează cu maşinile aflate în proprietatea Pompierilor, dar cu personalul medical şi medicamentele furnizate de Ministerul Sănătăţii. Totodată, SMURD poate funcţiona şi cu personalul specializat de la Pompieri

"Serviciul mobil de la Teleorman, aflat în structura ISU Teleorman şi a unităţii de primiri urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, beneficiază de 5 echipaje de prim ajutor şi tot atâtea ambulanţe achiziţionate anul trecut de către Ministerul Sănătăţii", a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Ritli Ladislau, ministrul Sănătăţii a spus că anul acesta (în iulie - septembrie) aşteaptă livrarea a două elicoptere achiziţionate din totalul de 6 contractate.

La nivel naţional, în prezent, funcţionează 664 de echipaje de urgenţă în staţiile de ambulanţă şi 229 în structurile Pompieri - SMURD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO