Companii

Sonae Sierra: Un mall mare nu poate exista fara hipermarket

05.07.2009, 16:10 15

Ingo Nissen, country manager al companiei portugheze Sonae Sierra, care a anuntat ca va dezvolta mallul ParkLake Plaza din Titan, sustine ca proiectele de acest gen trebuie construite acolo unde are nevoie lumea de ele, iar existenta unui hipermarket intr-un proiect de mari dimensiuni este absolut necesara.

Portughezii, alaturi de compania irlandeza Caelum Development, vor sa construiasca un mall cu o suprafata inchiriabila de de 110.000 de metri patrati care va cuprinde si un hipermarket Cora, dar autoritatile locale au declarat recent ca vor incerca sa impiedice realizarea unor astfel de constructii in interiorul orasului.
„Credem ca orice gen de activitate comerciala trebuie plasata conform nevoilor pe care le au locuitorii din acea regiune si in linie cu planificarea urbana. In orice caz, este dificil sa reproiectam un mall fara a include un hipermarket. Un mall mic cu o suprafata inchiriabila de 15.000 mp poate supravietui cu o oferta specifica intr-o anumita zona. Pe de alta parte, un mall mare sau mediu nu poate functiona fara hipermarket", apreciaza Nissen.
Proiectul din imediata vecinatate a parcului Titan necesita o investitie de aproape 600 de milioane de euro. Reprezentantii companiei apreciau ca finantarea bancara necesara acestui proiect este de circa 400 mil. euro. In conditiile in care bancile se feresc in aceasta perioada sa acorde credite pentru investitii imobiliare, proiectul este blocat. „In ceea ce priveste autorizarea, ParkLake Plaza a obtinut toate permisele conform solicitarilor planurilor urbanistice din zona. In prezent lucram la ajustarea design-ului si la optimizarea solutiilor de finantare si inchiriere", a mai spus Nissen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO