Companii

Sorin Bozdog a vandut 5% din afacerile Scandia

Sorin Bozdog a vandut 5% din afacerile Scandia

Robert Redeleanu, CEO al Scandia Romana

15.06.2009, 00:00 822

Sorin Bozdog, care pana in aprilie 2008 a ocupat functia de director general adjunct al Scandia Romana, a vandut pachetul de actiuni de 5% detinut in cadrul companiei actionarului majoritar al acesteia, Elga Comert.

Scandia, liderul pietei conservelor din carne la nivel local, nu a facut publica valoarea participatiei. „In ceea ce priveste noua structura, Elga Comert este in continuare actionarul majoritar, detinand in acest moment 80,69% din actiunile companiei, in timp ce Spot Industrial detine 15%, iar restul de 4,31% se afla in posesia altor persoane fizice", a declarat Robert Redeleanu, CEO al Scandia Romana.
Negocierile dintre Elga Comert si Ioan Sorin Bozdog au demarat anul trecut, iar finalizarea procesului a avut loc la inceputul acestui an.
Pana in aprilie 2008, conducerea executiva a producatorului de pateuri si conserve din carne din Sibiu a fost detinuta de Ioan Bozdog si fiul acestuia Ioan Sorin Bozdog, cei doi ocuand pozitiile de director general, respectiv director general adjunct.
In urma divergentelor dintre cei doi si restul actionariatului asupra dezvoltarii Scandia, Ioan si Sorin Bozdog au renuntat la functiile detinute, insa pana in prima parte a acestui an Sorin Bozdog a continuat sa detina 5% din actiunile companiei, care in 2008 a rulat afaceri de 53,8 milioane de euro.
In momentul in care a parasit conducerea Scandia, Bozdog a declarat ca ia in considerare iesirea din actionariatul companiei, fara a oferi mai multe detalii pe aceasta tema.
Potrivit datelor disponibile la Registrul Comertului, Elga Comert este filiala locala a companiei elvetiene Elga Suisse Alimentari, cu activitati in industria alimentara.
In primul trimestru al acestui an, Scandia Romana a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 9,7 mil. euro, in scadere cu 3% in euro fata de perioada similara a anului trecut, cand a anuntat o cifra de afaceri de 9,9 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO