Companii

Sorin Minea vrea pachetul majoritar al Angst si al fabricii de lactate Big Family din Teleorman

Sorin Minea vrea pachetul majoritar al Angst si al fabricii de lactate Big Family din Teleorman

Sorin Minea, 54 de ani, presedintele producatorului de mezeluri Angst

18.11.2009, 23:15 273

Sorin Minea, actionarul si presedintele producatorului demezeluri Angst, sustine ca vrea sa devina actionar majoritar algrupului Angst si ca intentioneaza sa achizitioneze in 2010pachetul majoritar al producatorului de lactate Big Family dinTeleorman, cu care are un parteneriat de aproape cinci ani.

"Vreau sa devin actionar majoritar in cadrul companiei BigFamily, dar nu pot spune care este procentul pe care intentionez sail achizitionez", a declarat Sorin Minea, 54 de ani, presedinteleproducatorului de mezeluri Angst.

Compania a rulat anul trecut afaceri de aproximativ 62 mil.euro.

Minea detine impreuna cu sotia sa aproximativ 20% din grupul defirme Angst, in timp ce pachetul majoritar de actiuni estecontrolat de omul de afaceri elvetian Urs Angst. Minea sustine caintentioneaza sa isi mareasca in viitorul apropiat participatiadetinuta in cadrul Angst pentru a deveni actionar majoritar,negocierile cu Urs Angst fiind destul de avansate. Aceasta nu esteprima data cand Sorin Minea isi exprima dorinta de a face acesteachizitii.

El nu a dezvaluit sumele pe care este dispus sa le plateascaatat pentru achizitia Big Family sau pentru pachetul majoritar alAngst, dar estimeaza valoarea Angst la 20-22 de milioane de eurofara a include valoarea brandului, potrivit datelor Mediafax.

In ceea ce priveste producatorul de lactate din Teleorman,tranzactia nu poate fi foarte mare in conditiile in care BigFamily, o companie fondata si detinuta in totalitate de Bigu Silviusi Daniela, a finalizat anul trecut cu afaceri de circa 840.000 deeuro si pierderi de 48.000 de euro, potrivit datelor disponibile pesite-ul Ministerului de Finante.

Angst deruleaza un parteneriat cu producatorul de lactate sibranzeturi Big Family din Teleorman, o companie cu 31 de angajati,de peste cinci ani. Prin intermediul acestui parteneriat, fabricade lactate produce sub franciza produse comercializate sub brandulAngst in lantul de magazine detinut de producatorul de mezeluri.

Grupul Angst detine o fabrica de preparate din carne in Buftea,fabrica Salsi din Sinaia, specializata pe productia de salamuricrud-uscate, fabrica Discovery Prodimpex din Cluj si o reteaproprie de 29 de magazine, trei dintre ele operate prin franciza decatre alte firme.

Angst a inchis anul acesta doua magazine din Cluj si Oradea, inurma pierderilor inregistrate. Producatorul a deschis insa inaceeasi perioada un nou magazin in Capitala si intentioneaza sa maideschida unul pana la finalul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO