Companii

Soufflet va construi pana anul viitor o fabrica de 60 mil. euro

15.10.2007, 21:45 15

Filiala locala a producatorului francez de malt Soufflet, companie care a inregistrat anul trecut cu o cifra de afaceri de 15,5 mil. euro, va finaliza anul viitor cea de-a treia fabrica de productie a maltului din Romania, investitia totala in constructia acestei fabrici fiind de 60 mil. euro. "Capacitatea de productie a fabricii va fi de circa 100.000 de tone de malt anual, adica de zece ori mai mare decat capacitatea uneia dintre cele doua fabrici pe care le detinem in prezent", a declarat Tomas Paulu, directorul Soufflet pe Romania. El a adaugat ca pe viitor compania doreste sa contracteze pe plan local pana la circa 60.000 de hectare, Soufflet detinand in prezent circa 20.000 de hectare pe care cultiva orz. Reprezentantii Soufflet anuntasera din luna martie a acestui an ca vor investi 46 mil. euro in constructia celei de-a treia fabrici din Romania si, recent, compania a mai primit un imprumut de 20 mil. euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Soufflet are incheiat un parteneriat cu BERD prin care aceasta ii finanteaza toate investitiile realizate in tarile in care BERD este prezenta. Cei care vor beneficia de productia fabricii de malt Soufflet vor fi atat producatorii mici de bere, cat si filialele multinationalelor prezente pe plan local. Compania franceza detine in Romania fabrici de malt la Pitesti si Buzau, cat si silozuri pentru depozitarea materiei prime in cele doua localitati si Timisoara.

Cititi in Ziarul Financiar de maine un interviu mai amplu cu Tomas Paulu, director al Soufflet Romania si Bruno Cothenet, directorul fabricilor de malt al Soufflet pentru Europa de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO