Companii

Spumotim face o fabrica in Arges ca sa fie mai aproape de Dacia

13.04.2010, 23:05 876

Producatorul de spume poliuretanice Spumotim din Timisoara vaangaja cel putin 100 de oameni intr-o noua fabrica in localitateaPoiana Lacului din judetul Arges, un centru construit aproape deuzina Dacia de la Mioveni si care va produce bureti de scaunepentru Duster si Logan.

Reprezentantii companiei nu au dorit sa ofere informatii privindvaloarea investitiei, dar au precizat ca punctul de lucru esteaproape finalizat, iar productia va incepe in august.

"Intentionam sa recrutam oameni incepand cu luna iunie, astfelca pana in august sa putem demara activitatile de productie. Vomproduce zilnic in fabrica de la Poiana Lacului bureti de scaunepentru Dacia. Tot in acest an, cel mai probabil incepand din aldoilea semestru, vom demara productia de spume poliuretanice sipentru fabrica Ford din Romania'', a declarat pentru ZFTransilvania Ioan Seiman, director general al Spumotim.

Astfel, producatorul din Timisoara incearca sa acopere foarterapid golul lasat in productie de pierderea contractului cuproducatorul de echipament sportiv Salomon din Franta, care a decissa mute productia din Romania in Ucraina pentru a reducecosturile.

Alaturi de noua fabrica din Poiana Lacului, Spumotim mai detineun punct de lucru in Timisoara, unde compania produce pe langaspumele poliuretanice pentru industria auto si articole de campingcu poliuretan sau cu fulgi din poliuretan. Spumele poliuretanicesunt utilizate si pentru fabricarea mobilei, incaltamintei,confectii sau izolatii fonice.

Spumotim a investit in 2009 aproximativ 2,5 mil. euro inretehnologizare si intentioneaza ca in acest an sa continueinvestitiile, in acest sens fiind alocati aproximativ 1,5 mil. europentru achizitionarea de noi instalatii. Principalii clienti aicompaniei sunt firmele din domeniul auto Automobile Dacia siJohnson Controls.

Producatorul timisoarean mizeaza in acest an pe o crestere avanzarilor cu 10% fata de 2009, pana la nivelul de aproximativ 25mil. euro. Spumotim a realizat anul trecut o cifra de afaceri decirca 23 mil. euro, dupa ce in 2008 veniturile companiei au ajunsla peste 20,7 mil. euro.

Conducerea Spumotim estimeaza pentru acest an o crestere apietei de spume poliuretanice cu 8-10% fata de anul 2009.

Anul trecut afacerile companiei din Timisoara au fost sustinutein proportie de 43% de domeniul auto, restul vanzarilorrealizandu-se din productia de spume poliuretanice flexibile pentrumobila si incaltaminte. Compania are in prezent 615 salariati, 15dintre acestia fiind angajati in acest an.

SIF Banat-Crisana detine 3,9% din actiunile Spumotim, restul de96% din titluri fiind in posesia unor persoane fizice, potrivitdatelor Registrului Comertului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO