Companii

Statul vrea să pună accize pe cola. Cât vor costa băuturile răcoritoare?

Statul vrea să pună accize pe cola. Cât vor costa băuturile răcoritoare?

Autor: Mediafax

13.03.2011, 15:49 93

Deputatul PDL Petru Călian propune accizarea băuturilorrăcoritoare carbogazoase sau necarbogazoase cu conţinut de zahărsau îndulcitori, spunând că măsura ar aduce venituri suplimentareanuale la bugetul de stat de 1,5 miliarde de euro.

Călian a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, căpropunerea a fost discutată cu ministrul Finanţelor, GheorgheIalomiţianu, iar un mesaj pe acest subiect a fost transmis şipremierului Emil Boc.

"Propun introducerea unei accize pe băuturile răcoritoarecarbogazoase sau necarbogazoase, cu conţinut de zahăr sauîndulcitori, ca o măsură pentru sănătatea populaţiei. De asemenea,o astfel de acciză medie de circa 0,90 de euro pe hectolitru arduce la înregistrarea unor venituri suplimentare la bugetul de statde 1,5 miliarde de euro pe an, ceea ce înseamnă un plus la PIB de1,2 la sută, raportat la consumul actual de astfel de băuturi.Propunerea am discutat-o cu ministrul Finanţelor, GheorgheIalomiţianu, şi i-am transmis un mesaj pe acest subiect şipremierului Emil Boc", a spus Călian.

Deputatul PDL a precizat că pentru introducerea accizei peaceste băuturi răcoritoare, Guvernul ar trebui să modifice CodulFiscal, iar dacă nu o va face, el va depune o iniţiativălegislativă în acest sens. Citiţi mai mult despre acciza pe băuturi răcoritoarepe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO