Companii

Ştia Ministerul Energiei, al doilea acţionar al companiei, de schimbarea CEO-ului Petrom? „Cine e ministrul energiei? Toma Petcu! El nu ştie ce e la el în birou, nu ce e la Petrom”

Ştia Ministerul Energiei, al doilea acţionar al...

Autor: Cristian Hostiuc

09.01.2018, 18:13 1459

Remus Borza, parlamentar şi fost administrator judiciar al Hidroelectrica spune că nu crede că ministrul energiei, Toma Petcu ştia de schimbările care se preconizau la Petrom, cea mai mare companie din România şi cel mai mare contribuabil la bugetul de stat.

Pe neaşteptate, marţi dimineaţă, Mariana Gheorghe, CEO-ul Petrom de  peste un deceniu a renunţat la această funcţie, board-ul companiei nominalizând-o pe Christina Verchere, 46 de ani, în funcţia de CEO.

 Ştia Ministerul Energiei, al doilea acţionar al companiei de schimbarea CEO-ului Petrom?

 „Cine e ministrul energiei? Toma Petcu! El nu ştie ce e la el în birou, nu ce e la Petrom”, a spus Borza într-o discuţie cu ZF.

Ştia Sevil Shhaideh, fostul vicepremier şi numită în octombrie, după plecarea din guvernul Tudose, în board-ul Petrom, de schimbarea CEO-ului?

Borza crede că nu. „Ce să ştie?”

El susţine că Toma Petcu, ca ministru al energiei, minister care gestionează o bună parte din participaţiile statului în companiile de stat din domeniul energetic a politizat excesiv, în 2017, conducerile şi consiliie de administraţie ale acestor companii, prin numirea unor oameni fără legătură cu acest domeniu, ceea ce este o mare greşeală pe care o va plăti.

„A politizat excesiv companiile de stat din energie, le-a decapitalizat, adică le-a luat banii prin dividendele speciale, lăsându-le fără fonduri pentru investiţii”, a menţionat Borza.

El a pus în board-urile companiilor de stat din energie, ca reprezentanţi ai statului „plimbători de hârtii”.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO