Companii

Stoica iese la atac: Am plătit mai mult la stat decât am încasat

Stoica iese la atac: Am plătit mai mult la stat decât am încasat

Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Andreea Mioara Neferu

11.07.2012, 00:05 1276

Casa de avocatură Stoica & Asociaţii susţine că a plătit mai multe taxe la stat în ultimii trei ani şi jumătate decât a încasat prin contracte de asistenţă juridică cu statul.

"Totalul contribuţiilor plătite către stat (impozit pe venit, TVA, contribuţii la asigurări sociale şi la asigurările de sănă­ta­te) de către Societatea de Avocaţi Stoica & Asociaţii în pe­rioa­da 2009 - 31 mai 2012 este de peste trei ori mai mare decât tota­lul veniturilor obţinute în urma serviciilor profe­sio­nale pres­tate de societate instituţiilor publice şi companiilor de stat", potrivit casei de avocatură, al cărei partener fondator este Valeriu Stoica, fost ministru al justiţiei şi membru mar­cant al PDL.

Guvernul Ponta a publicat luni o listă cu casele de avoca­tu­ră care au încasat cele mai mari onorarii de la stat pentru asis­tenţă juridică în perioada 2009 - mai 2012. Astfel, Stoica & Aso­ciaţii a primit circa 10,6 mil. lei (2,5 mil. euro) în acest inter­val. Cifra de afaceri a societăţii s-a ridicat la 6,6 mil. euro în 2010, potrivit Anuarului Caselor de Avocatură 2012, publi­cat de Ziarul Financiar.

Ponderea veniturilor obţinute din contracte cu sectorul public a reprezentat sub 10% din totalul veniturilor încasate de societate în perioada 2009 - mai 2012.

Mai mult de jumătate din veniturile obţinute de Stoica & Aso­ciaţii din sectorul public constituie echivalentul serviciilor pro­fesionale prestate în arbitraje internaţionale de comple­xi­tate, potrivit firmei. "Prin serviciile avocaţiale prestate între 2009 şi 31 mai 2012, Stoica & Asociaţii a prevenit pierderea unei valori totale de peste 900 de milioane de lei de către clienţii săi din sectorul public", a anunţat casa de avocatură.

În luna iunie premierul Victor Ponta a anunţat că va tri­mite Corpul de Control să verifice situaţia de la Poşta Ro­mână, aflată în pericol de insolvenţă după ce fosta con­ducere a companiei, cu asistenţa juridică a unui avocat "cunoscut co­le­gilor din PNL", a pierdut toate procesele aflate pe rolul instan­ţelor, în dosare cu sume cumulate de 103 milioane lei, deoa­rece nu s-a prezentat la termen, potrivit Mediafax. El a spus că ar trebui ca Valeriu Stoica (PDL) să renunţe la căpuşarea tuturor firmelor de stat.

Valeriu Stoica a transmis atunci că şeful Guvernului face confuzie între "sancţionarea contravenţională" a Poştei de către Consiliul Concurenţei şi "cererea de suspendare a executării" deciziei, precizând că nu a reprezentat compania "în cadrul investigaţiei de concurenţă" prin casa sa de avocatură, Stoica & Asociaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO