Companii

Studiul de fezabilitate Dracula Land - aprobat pana in septembrie

25.07.2001, 00:00 16



Studiul de fezabilitate privind realizarea programului special de dezvoltare turistica a zonei Sighisoara, care prevede si construirea parcului de distractii Dracula Land, va fi supus Guvernului spre aprobare pana la data de 20 septembrie, programul urmand sa fie definitivat in termen de maximum trei ani, conform ordonantei 3, recent publicata in Monitorul Oficial.

Ordonanta stabileste ca pana in data de 20 august, cand expira cele 30 de zile de la intrarea in vigoare a reglementarii, societatea comerciala "Fondul pentru Dezvoltare Turistica Sighisoara" SA va incheia cu Ministerul Turismului un contract de realizare a programului, in vederea respectarii caracterului de produs turistic de interes national si a standardelor tehnice si ecologice aplicate in Uniunea Europeana.

"Fondul pentru Dezvoltare Turistica Sighisoara" SA este o societate de interes local, infiintata de Consiliul Local Sighisoara. Studiul de fezabilitate privind realizarea programului va fi supus spre avizare si Ministerului Administratiei Publice, Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, Culturii si Ministerului Dezvoltarii si Prognozei.

Conditiile privind monitorizarea implementarii programului special vor fi stabilite, prin ordin al ministrului Turismului, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei.

Dracula Land necesita investitii estimate la circa 40 de milioane de euro si va fi amplasat la cinci kilometri de orasul Sighisoara.

Parcul va ocupa o suprafata de 60 de hectare de teren, iar constructia acestuia presupune fonduri de 18 milioane euro, la care se adauga investitiile conexe de aproximativ 20 de milioane de euro.

Dracula Land va fi construit dupa conceptia companiei Westernstadt Pullman City, una dintre cele mai mari firme germane din sectorul parcurilor de distractie. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels