Companii

Subaru investeste 9 mil. euro in servicii post vanzare

22.09.2008, 19:36 102

 

Subaru Motors Trading, importatorul marcii japoneze pe piata locala, a demarat lucrarile pentru un centru de servicii post vanzare in Bucuresti, in care va investi 9 milioane de euro. Centrul va fi construit pe un teren de 15.000 de metri patrati, situat in apropiere de iesirea spre Autostrada Soarelui.
"Dezvoltam in prezent un proiect de aftersales din care am terminat prima faza, cu o constructie pentru o sectie de caroserie si vopsitorie. Avem construit si un depozit de piese care deserveste piata din Romania si Moldova", a declarat Stavros Kanonopoulos, directorul general al companiei. Investitia pentru achizitia terenului si constructia sectiilor de servicii post vanzare s-a ridicat la 7 milioane de euro.
"Planul nostru este ca in doi ani sa mai investim 2 milioane de euro pentru urmatorul pas, o cladire cu 10 posturi de lucru pentru service. Unitatea va fi cea mai mare din Romania", a spus Kanonopoulos. Reteaua de distributie a marcii japoneze este formata in prezent din 13 showroom-uri, dintre care trei opereaza in Bucuresti. Cea mai noua reprezentanta a fost inaugurata in acest an in Capitala, in cartierul Militari.
"Pentru restul tarii planuim pentru anul viitor trei sau patru showroom-uri, in functie de timing pentru semnarea contractelor", a adaugat Kanonopoulos. Noile unitati urmeaza sa fie deschise in Ploiesti, Targu-Mures, Pitesti si Galati.
In ceea ce priveste rezultatele comerciale, Subaru estimeaza ca la sfarsitul anului vanzarile vor ajunge la 700 de unitati, dupa ce pana in prezent a comercializat 500 de masini. Cea mai mare parte a vanzarilor, circa 60%, este reprezentata de modelul Forester, cu alimentare pe benzina.
"Acum avem si motorul diesel, si speram ca modelele Legacy si Outback sa creasca astfel in vanzari", a comentat Kanonopoulos.
Compania a lansat saptamana aceasta si modelul Forester cu motorizare diesel, pretul de pornire pentru echiparea de baza fiind de 23.590 de euro fara TVA. Pentru echiparea de top pretul ajunge, potrivit importatorului, la 27.580 de euro fara TVA. In cazul tuturor versiunilor de echipare preturile pentru motorizarea diesel sunt mai mari cu aproximativ 2.000 de euro decat pentru aceeasi varianta cu alimentare pe benzina. Motorul boxer diesel, de 2.000 cmc, care echipeaza si modelele Outback si Legacy, este primul motor cu alimentare diesel din istoria constructorului, acesta fiind specializat in productia de motoare boxer cu alimentare pe benzina.
"Vrem sa aducem oamenii in showroom-uri pentru a le putea explica tehnologia si conformitatea cu reglementarile Uniunii fata de emisiile de CO2", a mentionat Kanonopoulos. In Japonia, tara de origine si productie a marcii, vanzarile de automobile diesel sunt de sub 1% din totalul pietei, datorita reglementarilor interne cu privire la emisiile de CO2.
Importatorul nu a stabilit inca o tinta de vanzari pentru noua motorizare a SUV-ului Forester insa a mentionat ca a inregistrat deja 30 de comenzi, inainte de lansarea oficiala."Explicatia pentru comenzi consta in faptul ca cei care le doresc au comandat dupa ce au condus modelele diesel Legacy si Outback dar au vrut un SUV", a spus Kanonopoulos.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO