Companii

Şucu: Bucureştenii vor plăti în fiecare an 30 de milioane de euro pentru stadionul naţional

Şucu: Bucureştenii vor plăti în fiecare an 30 de milioane de euro pentru stadionul naţional

Autor: Liviu Iancu

13.10.2011, 12:06 580

Investiţia de 200 de milioane de euro în stadionul naţional îi va costa pe bucureşteni câte 30 de milioane de euro în fiecare din următorii 50 de ani, a declarat joi, la un seminar organizat de Ziarul Financiar, Dan Şucu, proprietarul Mobexpert.

Potrivit lui Şucu, creştere investiţiei în stadion de la 70 de milioane de euro la 200 de milioane de euro, îi va costa scump pe bucureşteni.

El a estimat că ratele şi dobânzile se vor ridica la circa 30 de milioane de euro pe an, iar încasările stadionului nu vor depăşi 3 milioane de euro.

"În fiecare din următorii 50 de ani, bucureştenii vor plăti câte 30 de milioane de euro pentru stadion", a mai spus Şucu.

Cu o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, Arena Naţională a fost inaugurată pe 6 septembrie. Iniţial, noua arenă ar fi trebuit să fie inaugurată pe 10 august, cu un meci amical între reprezentativa României şi cea a Argentinei, însă partida a fost anulată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO