Companii

Sud-africanii de la NEPI merg cu cinci proiecte în paralel

Autor: Cristi Moga

09.08.2012, 00:05 279

Fondul sud-african de investiţii NEPI, cel mai activ jucător din imobiliarele româneşti în ultimii trei ani, a ajuns la active de 530 mil. euro şi continuă să aloce zeci de milioane de euro pentru alte cinci proiecte pe piaţa locală - două în lucru (un mall şi o clădire de birouri) şi trei care ar trebui începute până la sfârşitul anului (o clădire de birouri şi două centre comerciale).

În piaţa imobiliară în general, proiectele de mari dimensiuni începute în acest an pot fi numă­rate pe degete, astfel că sud-africanii merg împotriva unui curent care recomandă prudenţă. Companii precum Immofinanz sau CA Immo, care fă­ceau legea în imobiliarele româneşti înainte de criză, sunt destul de discrete în actuala perioadă. NEPI va finaliza în acest an o clădire de birouri în Timişoara (construită pentru ei de către antreprenorul Ovidiu Şandor) şi un mall la Ploieşti, realizat alături de Carrefour.

Sud-africanii îşi propun să înceapă în ur­mătoarele luni lucrările la o clădire de birouri în Cluj, un centru comercial în Braşov şi un parc de retail în Rahova, în apropierea mallului Liberty Center vândut săp­tămâna aceasta într-un dosar de executare silită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24