Companii

Suedezii de la OX2 dau startul unui proiect eolian de 120 mil. euro în Galaţi. Investiţia va fi gata în doi ani iar turbinele sunt de 2,5 ori mai mari faţă de ce s-a instalat până acum

Pe termen lung, planurile OX2 pentru piaţa locală sunt foarte ambiţioase şi vizează un portofoliu de 1.500 MW, luând în calcul un mix de tehnologii, eolian şi solar.

Pe termen lung, planurile OX2 pentru piaţa locală sunt foarte ambiţioase şi vizează un portofoliu de 1.500 MW, luând în calcul un mix de tehnologii, eolian şi solar.

Autor: Roxana Petrescu

31.08.2022, 17:00 1161

♦ Lansarea lucrărilor la proiectele eoliene din noul val regenerabil aduce pe plan local tehnologii noi, morile de vânt de nouă generaţie fiind semnificativ mai mari faţă de cele deja montate şi cu randamente mai bune.

Suedezii de la OX2, cel mai mare operator independent de proiecte eoliene la nivel european, încep lucrările la una dintre primele lor investiţii pe plan local, un parc eolian în Galaţi, evaluat la 120 de milioane de euro. Lucrările sunt derulate prin intermediul companiei de proiect Green Breeze, deţinută în totalitate de OX2, după cum arată datele de la Confidas. Investiţia va fi realizată pe raza a trei comune gălăţene, Frumuşiţa, Cuca şi Smârdan, din judeţul Galaţi.

Potrivit datelor publice, capacitatea proiectului va fi de 99,2 MW. Ceea ce este interesant este că turbinele care vor fi aduse pentru acest proiect au o capacitate de 6,2 MW în contextul în care la acest moment cele mai mari turbine eoliene montate local au o capacitate de 2,5 MW. În total, proiectul va fi format din 16 turbine eoliene cu o înălţime de 165 de metri.

„Parcul eolian este amplasat într-o zonă cu un potenţial eolian foarte bun pentru dezvoltarea centralelor eoliene. În comunele învecinate şi în comuna Frumuşiţa există sau sunt în curs de aprobare propuneri pentru dezvoltarea de astfel de centrale electrice eoliene, precum şi de parcuri de panouri solare, prin care se doreşte exploatarea potenţialului de energie regenerabilă a zonei“, se arată în documentele publice disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO