Companii

Suedezii de la SCA au investit 9 mil. euro in fabrica din Timisoara

11.11.2008, 14:32 212

"In mare parte investitiile se regasesc in extinderea cladirii la 17.000 de metri patrati, dezvoltarea capacitatii de productie, de circa 7-8 ori mai mare, in sistemul informatic si in resurse umane", a declarat Gabriel Balogh, directorul general al SCA Packaging Romania.

Anul acesta reprezentantii companiei asteapta o cifra de afaceri de circa 8 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul trecut, in conditiile unei piete care a inregistrat scaderi in volum, dupa cum apreciaza Balogh.
Productia estimata in acest an se ridica la circa
7 milioane de metri patrati de carton ondulat prelucrati in Romania. Compania va incepe de anul acesta sa produca carton ondulat, nu doar sa-l prelucreze.
"Pe langa aceasta productie mai avem o serie de produse vandute in tara, care se realizeaza in alte fabrici SCA, ceea ce duce la dublarea acestei cantitati", a spus el. Ca si productie de carton ondulat, care face obiectul ultimei investitii, aceasta capacitate se situeaza undeva la 80 de milioane de metri patrati anual, apreciaza directorul general al SCA Packaging.
Printre cei mai mari clienti ai companiei se numara producatori din industria auto precum Dacia sau furnizorul de piese Valeo.
Planurile de dezvoltare ale companiei vizeaza o crestere cu 75% a vanzarilor catre clientii din Romania anul viitor. "Bineinteles ca aceasta ambitie va trebui sa fie confirmata si in functie de evolutia mediului economic si respectiv de ritmul de crestere al clientilor actuali, precum si de noile investitii care vor veni in Romania", a precizat Balogh.
El a mai adaugat ca exporturile au o pondere nesemnificativa si ca totusi este urmarita evolutia economica din tarile invecinate ca oportunitati viitoare.
SCA Packaging Romania, infiintata in 2002 in Timisoara drept centru de deservire regional, a construit in 2005 propria fabrica cu o suprafata de 5.000 de metri patrati, urmata de un depozit si centre de deservire in Oradea si Pitesti.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO