Companii

Summa se extinde in provincie si merge spre 80 mil. euro

14.12.2007, 13:55 57

Summa Romania, filiala locala a companiei turcesti de constructii Summa, estimeaza pentru anul viitor o cifra de afaceri de 80 de milioane de euro, in crestere cu 60% fata de anul acesta, odata cu extinderea contractelor in provincie si cu majorarea numarului de proiecte.
"Pentru anul 2007 am estimat o cifra de afaceri similara cu nivelul din 2006, pentru ca am dorit sa inregistram o evolutie stabila. Pentru 2008 prognozam o cifra de afaceri de aproximativ 80 de milioane de euro, dat fiind faptul ca suntem in diferite faze de negocieri pentru mai multe proiecte si grupul nostru intentioneaza sa mareasca capacitatea de investitie", a declarat pentru ZF Kenan Kaya, directorul general al Summa Romania.
Compania a fost implicata anul acesta in constructia a cinci proiecte imobiliare in Bucuresti - complexul rezidential Emerald Residences (dezvoltator Brooklyn Investment), proiectul mixt rezidential si comercial Monaco Towers (dezvoltator Marble House), proiectul rezidential de lux Werland Greenfield, complexul de birouri Conect Business Park si fazele Topaz si Onix din complexul rezidential Greenfield (dezvoltator Impact).
Summa intentioneaza ca incepand cu 2008 sa se extinda si in orasele din provincie, unde s-au intensificat investitiile in sectorul imobiliar.
"Cele mai mari proiecte in care am fost implicati ca valoare sunt Emerald Residence, contract in valoare de aproximativ 35 mil. euro, si proiectul Monaco Towers, cu o valoare de circa 30 mil. euro, ambele in Bucuresti. In urmatorii ani ne vom axa in primul rand in marirea capacitatii de constructie si ne vom extinde prezenta pe o arie geografica mai larga", afirma Kaya.
Grupul Summa este prezent in Romania din anul 2003, cand a inceput constructia centrului comercial Plaza Romania, dezvoltat de grupul Anchor Group, si largirea Bucuresti Mall.
Printre proiectele construite de Summa se numara si imobilele de birouri Millenium Business Center si Bucharest Corporate Center.
Turcii de la Summa s-au asociat anul trecut cu dezvoltatorul imobiliar Anchor Group pentru dezvoltarea a doua proiecte rezidentiale, unul in Calea Dudesti si unul in zona Floreasca, in urma unei investitii de 80 de milioane de euro.
"Summa colaboreaza cu Anchor Group de mai multi ani si in mai multe tari, precum Republica Moldova sau Rusia, insa filiala locala a grupului este implicata doar in activitatea de constructii, dezvoltarile fiind facute de un alt management. Suntem parteneri in mai multe domenii cu Anchor si vom continua parteneriatul nostru oriunde interesele si strategiile noastre vor fi comune", explica Kaya.
Compania are in prezent 350 de angajati, dintre care circa 60 sunt expati si va majora numarul angajatilor cu 10-15% in prima jumatate a anului viitor.
Summa Romania este parte a grupului de companii din Turcia, Summa, care a fost fondat in 1969. Grupul este implicat in proiecte de constructii in Europa, Asia si America de Nord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO