Companii

Sven Lemmes, AIG/Linclon: Vom evalua si mai atent riscurile financiare pentru alte proiecte

Sven Lemmes, AIG/Linclon: Vom evalua si mai atent riscurile financiare pentru alte proiecte
22.09.2008, 19:35 83

 

Reprezentantii dezvoltatorului imobiliar AIG/Lincoln, subsidiara a grupului american AIG, care s-a aflat la un pas de faliment, si a companiei Lincoln Property, apreciaza ca firma va fi afectata de criza financiara imobiliara in masura in care vor fi afectati si ceilalti dezvoltatori.
"Credem ca aceasta este o criza financiara globala care va avea un impact inclusiv in Romania, in ceea ce priveste capacitatile generale de finantare si conditiile de acordare a creditelor, ceea ar putea avea un impact si asupra AIG/Lincoln Romania. In acelasi timp, proiectul inceput de noi (cladirea de birouri Lakeview de pe Barbu Vacarescu - n.r.) este finantat in totalitate. Pentru dezvoltarile ulterioare cu siguranta vom evalua si mai mult riscurile financiare", a declarat pentru ZF Sven Lemmes, country manager al AIG/Lincoln in Romania.
Lemmes apreciaza ca in ceea ce priveste problemele din Statele Unite ale AIG, imprumutul acordat de banca centrala din America (Fed) a rezolvat situatia grupului.
"AIG/Lincoln este un parteneriat independent intre grupul AIG si Lincoln Properties. Compania a crescut in ultimii zece ani (...) si este prezenta in noua tari, avand un program bun de dezvoltare si o divizie profitabila de administrare a proprietatii, activa in Ungaria, Cehia, Polonia si Romania", a adaugat Lemmes.
Singurul proiect al companiei pe piata locala este realizat in parteneriat cu fondul britanic Fabian si prevede constructia unei cladiri de birouri pe bulevardul Barbu Vacarescu din Capitala. Pentru urmatorii ani, compania a anuntat ca ar putea incepe alte patru proiecte cu o valoare totala de 200 mil. euro, in functie de oportunitatile pietei.
 
 
AIG/Lincoln in Romania
  • A realizat prima investitie in 2006, intrand in parteneriat cu Fabian, desi urmarea piata de mai mult timp;
  • Operatiunile sunt conduse de germanul Sven Lemmes, de 37 de ani, care a lucrat anterior la Jones Lang LaSalle;
  • Cuprinde o echipa de 12 oameni care include si divizia de property management;
  • Investeste, alaturi de Fabian, circa 45 de milioane de euro in realizarea imobilului de birouri Lakeview, care va avea 14 etaje;
  • Ar putea realiza in urmatorii ani investitii de 200 mil. euro, daca vor fi gasite oportunitatile potrivite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO