Companii

SWISS Air estimeaza ca va inchide anul la 5 mil. euro

24.11.2005, 19:03 34

Compania elvetiana de transport aerian SWISS International Air Lines estimeaza ca va realiza afaceri in valoare de cinci milioane de euro in 2005 pe piata romaneasca.

"Estimam ca cifra de afaceri pe acest an va creste cu 10% fata de cea realizata in 2004, pana la 5 milioane de euro, in principal datorita reintroducerii serviciului de catering si a imbunatatirii calitatii serviciilor", a declarat Andrea Brezean, country sales manager SWISS pentru Romania si Republica Moldova.

Dinamica pietei aeriene din Romania a determinat compania SWISS sa ia in considerare atat introducerea unei noi curse zilnice pe directia Bucuresti-Zurich, dar si din operarea prin intermediul aeroporturilor din afara Bucurestiului.

"Se preconizeaza cateva schimbari in 2006 in ceea ce priveste introducerea de noi curse catre Romania, dar le vom comunica dupa aprobarea la nivel guvernamental", a explicat Brezean.

"Exista posibilitatea ca, in viitor, sa deservim si alte destinatii din Romania catre Elvetia", a adaugat ea. In prezent SWISS opereaza un zbor zilnic pe directia Bucuresti-Zurich si retur.

Introducerea serviciilor electronice in vanzarea biletelor nu mai este doar o tendinta la nivel international, ci si la nivel national, SWISS fiind unul dintre primii operatori aerieni care au introdus acest serviciu pe piata romaneasca. "Daca la inceput, in ianuarie 1999, pasagerii au fost retinuti. In 2005 atat numarul vanzarilor directe, cat si cele prin agentii de turism au crescut, ajungand la 15%. Nu este mult comparativ cu alte piete, dar eforturile sunt indreptate catre aceasta directie", a declarat Brezean.

Dezvoltarea economiei romanesti a determinat pasagerii SWISS sa se imparta in doua mari categorii: reprezentantii unor companii mari elvetiene ce deruleaza afaceri in Romania si in turistii romani care tranziteaza aeroportul din Zurich.

"Destinatiile preferate de pasagerii SWISS sunt cele elvetiene precum Zurich, Geneva, Basel sau Lugano, dar si MŸnchen, Viena, Roma, Paris sau Nisa sunt cautate in egala masura. Insa, am observat in ultima perioada o tendinta a pasagerilor catre clasa economica", a spus Brezean.

In cursul acestui an, SWISS International Air Lines a fost preluata de catre operatorul aerian german Lufthansa, un pas important catre consolidarea industriei aeriene europene, care a fost fragmentata dupa preluarea KLM de catre Air France.

"In ceea ce priveste relatia dintre SWISS si Lufthansa la nivel international si local, suntem in curs de stabilire a tuturor sinergiilor in crearea unui produs complex din punctul de vedere al destinatiilor, tarifelor si programului de fidelitate", a explicat Brezean.

Alte companii care activeaza pe piata transporturilor aeriene internationale de pasageri sunt: Tarom, Lufthansa, Air France, KLM, British Airways, Austrian Airlines, Alitalia, Malev, LOT, CSA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO