Companii

Synevo asteapta afaceri de 11 mil. euro

21.02.2007, 19:24 30

Synevo Romania, divizia de laboratoare a grupului de servicii medicale Medicover, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 9,2 mil. euro, cu 15% mai mult fata de rezultatele consemnate in 2005. Tinta companiei in acest an este realizarea unei cifrei de afaceri de 11 mil. euro.
"Primul proiect de amploare al acestui an este inaugurarea in luna martie a celui de-al zecelea laborator in Timisoara, aflat intr-o locatie independenta. Investitia se va ridica la 700.000 de euro", a declarat Virgil Ivan, director general al Synevo Romania.
In prezent Synevo opereaza mai multe locatii, atat in Bucuresti, cat si in provincie, iar planurile companiei prevad de asemenea colaborari cu sistemul public de sanatate.
"In 2007, Synevo nu va renunta la ideea de a investi in sistemul public, chiar daca, din pacate, cadrul legislativ nu favorizeaza angajamentele de amploare si pe termen lung", a spus Virgil Ivan. El a precizat ca Synevo este singura retea de laboratoare care a preluat prin externalizare sase laboratoare de spital, restul pana la zece aflandu-se in locatii independente.
"Primul laborator externalizat a fost cel din cadrul Institutului Oncologic Cluj, acum zece ani", spune Virgil Ivan.
Piata serviciilor medicale private este puternic fragmentata in acest moment si este evaluata la aproximativ 200 mil. euro, cu un ritm de crestere anual de peste 15%.
"De asemenea, ne vom concentra atentia pe piata serviciilor private din Pitesti, Brasov si Targu Mures", a precizat reprezentantul Synevo.
Compania detine in prezent locatii in Bucuresti si in judetele Cluj, Constanta, Iasi, Satu Mare, Suceava si Timis.
In prezent, in cadrul companiei lucreaza aproximativ 300 de angajati. Portofoliul de analize cuprinde peste 300 de investigatii de laborator din domeniile alergologie, biochimie, biologie moleculara, hematologie, microbiologie, imunologie, serologie, toxicologie.
In 2006, Synevo Romania a efectuat analize pentru 400.000 de pacienti.
Principalii operatori de servicii medicale private sunt Medicover, MedLife, Medsana, Centrul Medical Unirea, Sanador, Centrul Medical Romar, Clinica Polisano.
Piata serviciilor medicale private din Romania este mai dezvoltata decat cea a tarilor din regiune datorita faptului ca s-a dezvoltat pe bazele unui sistem public deficitar, de unde rezulta si posibilitatile de crestere sustinuta in perioada urmatoare.
In aceste conditii, concurenta in piata se va inaspri, ceea ce va pune mari presiuni pe jucatori, in special pe furnizorii de servicii de laborator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels