Companii

Tantum Verde îşi schimbă proprietarul: trece de la austrieci la italieni

Autor: Ioana David

08.07.2011, 00:01 173

Producătorul italian de medicamente Angelini Pharmaceuticalsvizează în acest an atingerea unei cifre de afaceri de 23 mil. europe piaţa locală, în creştere cu 18% după preluarea portofoliului deproduse al CSC Pharmaceuticals România.

"Portofoliul este o combinaţie de medicamente de uz uman care seeliberează pe bază de prescripţie medicală şi OTC-uri, pondereafiind de 75% - 25%", a spus Corina Antipa, director general alAngelini Pharmaceuticals, fără să precizeze valoareatranzacţiei.

Printre brandurile din acest portofoliu se numără Erdomed,Trittico, Aulin, Aloxi (care se eliberează pe bază de prescripţiemedicală) şi Tantum Verde, Tantum Rosa, Piascledine (pe segmentulde OTC-uri). La nivel internaţional tranzacţia prin care Angelini apreluat grupul austriac CSC a avut loc încă din 2007. Odată cuaceastă preluare reprezentanţa CSC Pharmaceuticals a fost închisăîn decembrie 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO