Companii

Tarom se extinde pe reparatii

30.11.2004, 00:00 21

Compania Tarom intentioneaza sa infiinteze o companie mixta impreuna cu un operator aerian sau cu o firma importanta de intretinere si reparatii de aeronave, pentru extinderea activitatii de acest gen, prin construirea unui nou hangar si cresterea numarului de contracte cu operatori straini.
"Tarom detine in prezent autorizatiile necesare pentru realizarea lucrarilor de intretinere si reparatii la mai multe tipuri de aeronave. Contractele cu clientii straini acopera circa doua treimi din activitatea de intretinere de baza si au generat in primele noua luni venituri de 5,8 milioane de dolari si un profit de 3,5 milioane de dolari, in crestere fata de anul trecut", a declarat ieri directorul tehnic al Tarom, Sever Bucur.
Anul trecut, Tarom a incasat 6,5 milioane de dolari din lucrarile de reparatii si intretinere realizate pentru companiile straine, profitul ridicindu-se la 3,2 milioane de dolari.
"Avem deja o propunere de la o companie aeriana europeana care doreste sa coopereze pentru construirea celui de-al doilea hangar si sa asigure noi contracte cu parteneri straini. Lucrarile de reparatii si intretinere sint platite in Europa cu peste 50 de euro pe ora, in timp ce in Romania, costul este de circa 30 de euro. Pentru ei este profitabil sa isi transfere activitatea aici", a adaugat Bucur.
Potrivit unui anunt al Tarom, firmele interesate de acest proiect pot depune scrisori de intentie pina la data de 31 ianuarie 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO