Companii

tesut pulmonar din celule stem

28.08.2003, 00:00 25



 Specialistii australieni in domeniul celulelor stem au afirmat ca au facut inca un pas in directia tratarii cancerului de plaman, informeaza DPA.



Astfel, cercetatorii de la Melbourne's National Stem Cell Centre au declarat ca au reusit sa transforme celule embrionice stem umane in celule pulmonare.



Richard Mollard a precizat ca terapia pe baza de celule stem ar putea fi folosita pentru tratarea fibrozelor chistice, emfizemului, bronsitelor cronice si chiar a cancerului pulmonar.



Mollard a declarat postului australian de radio ABC ca urmatorul pas presupune experimente pe soareci si boala care va fi tinta specialistilor este fibroza chistica.



„Aceasta este boala de care suntem interesati ... speram sa putem obtine celule stem pentru a le grefa in plaman, in locul tesutului bolnav", a declarat el.



Fibroza chistica este o boala cronica, progresiva si ereditara. Media de viata in cazul celor afectati de aceasta maladie este de 30 de ani.



Potrivit datelor obtinute de Cystic Fibrosis Foundation, circa 30.000 de americani, 3.000 de canadieni si 20.000 de europeni sufera de fibroza chistica.(A.B.)



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO