Companii

The Body Shop a inchis un magazin, dar a inregistrat crestere la noua luni

09.11.2005, 13:24 61

Compania care detine franciza pentru brandul britanic The Body Shop pe piata romaneasca, Gingko & Sarantis Romania, a inchis anul acesta unul dintre magazinele sale, situat pe bulevardul Magheru, in Capitala, din cauza chiriei mari.

"A fost inchis la expirarea celor 5 ani de contract de inchiriere, deoarece proprietarul a pretins o chirie marita cu aproape 100%, conditii in care magazinul ar fi operat in pierdere", a declarat Dana Tudorache, director general al companiei. Gingko & Sarantis Romania platea pana atunci o chirie lunara de 8.000 de euro.

Tudorache a refuzat sa spuna cine este proprietarul spatiului.

"Am ales sa ramanem 5 ani in acest contract pentru vizibilitatea zonei, nu pentru ca vanzarile pe care le aveam in aceasta locatie ar fi fost deosebite", a mai precizat Tudorache. Potrivit datelor companiei imobiliare Eurisko, pretul chiriilor in zona Magheru variaza intre 30 si 120 de euro pentru un metru patrat. In Romania exista 5 magazine The Body Shop, dintre care 3 in Capitala, unul in Timisoara si unul in Constanta. Investitia pentru un magazin se ridica la valoarea de 150.000 de euro, iar compania planuieste sa deschida cel putin inca unul in 2006. Pentru aceste locatii, reprezentanta companiei spune ca nivelul chiriilor este mai mic de 8.000 de euro.

The Body Shop importa cosmetice naturiste si obiecte de uz personal. Dintre acestea, 30% reprezinta produsele de ingrijire corporala si 11% parfumurile.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 1,2 milioane de euro in primele noua luni ale anului curent, in crestere cu 13% fata de rezultatul vizat la inceputul exercitiului financiar curent.

"In anul 2005 ne-am propus vanzari in valoare de 1,5 milioane de euro, pe care estimam ca le vom depasi, iar anul 2006 este bugetat cu vanzari de 1,8 milioane de euro", a declarat Tudorache. andreea.groenendijk@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO