Companii

Top 15 producători de porumb din lume

Top 15 producători de porumb din lume

Autor: Gabriel Razi

27.09.2014, 09:04 2476

Fermierii au reuşit în trei din ultimii patru ani să aibă o recoltă de porumb peste 11 mil. tone, rezultat ce a consolidat postarea României pe a doua poziţie în Uniu­nea Europeană şi a permis economiei locale să îşi facă loc în spatele Rusiei şi Canadei pentru a ocupa a douăsprezecea poziţie în topul celor mai mari producători din economia mondială.

„Eu nu am mai văzut niciodată atât de mult porumb şi am rămas uimit de lanurile pe care le-am văzut anul acesta“, spune Mihai Anghel, proprietarul Cerealcom Dolj, o afacere de 100 mil. euro/an din producţia şi comerţul de materii prime agricole.

În două săptămâni, între 27 august şi 10 septembrie, cotaţia porumbului a coborât cu 28%, la 115 euro/ tonă pe piaţa fizică din România, iar contractul futures cu livrare în noiembrie de pe bursa de la Paris a ajuns să se tranzacţioneze la 138,5 euro/ tonă, cu 10% sub nivelul de la sfârşitul lunii august.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO