Companii

Top 5 cele mai ieftine zone de garsoniere din Bucureşti

Top 5 cele mai ieftine zone de garsoniere din Bucureşti

Autor: Cristi Moga

07.11.2011, 00:07 4321

Cele mai ieftine garsoniere vechi din Bucureşti, cu preţuri medii solicitate de până la 35.000 de euro, se află în cartierele Dru­mul Taberei şi Berceni, potrivit datelor AnalizeImo­bi­liare.ro, platforma de analize şi rapoarte a site-ului imo­bi­liare.ro, transmise către ZF.

Următoarele cartiere în top sunt Titan (35.500 de euro), Co­lentina şi Pantelimon (36.000 de euro), în toate aceste cartiere preţurile solicitate pe metru pătrat situându-se între 1.000 şi 1.132 de euro.

De altfel, preţurile medii pentru majoritatea garso­nie­re­lor vechi din cartierele periferice ale Bucureştiului se situează în intervalul 1.000-1.200 de euro/metrul pătrat, în timp ce la polul opus al preţurilor se află zonele Dorobanţi-Floreasca, Unirii şi Decebal, zone în care preţul mediu al garsonierelor este situat între 53.000 şi 60.000 de euro, unde preţul pe metru pătrat poate ajunge şi chiar depăşi 1.500 de euro, potrivit aceleiaşi surse.

Garsonierele şi apartamentele cu două camere au cele mai mari preţuri pe metru pătrat deoarece se tranzacţionează mai uşor datorită suprafeţelor mici.

În luna octombrie au fost consemnate reduceri de preţuri pentru toate tipurile de apartamente vechi din Bucureşti, In­dexul ZF, realizat în parteneriat cu Coldwell Banker, arătând un minus de 1,9% pentru apartamentele cu trei camere, în timp ce, potrivit datelor imobiliare.ro, scăderile de preţuri au fost între 0,7% şi 1,5%, în funcţie de tipul locuinţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO