Companii

Topul celor mai mari 20 de companii după afacerile din 2013. Evoluţia rezultatelor faţă de 2012 şi 2008

Topul celor mai mari 20 de companii după afacerile din...

Autor: Dana Ciriperu

27.10.2014, 14:36 573

Topul celor mai mari companii din economia locală este condus de Automobile Dacia SA, care a devansat în 2013 OMV Petrom, într-un clasament dominat la vârf de afacerile din industria petrolului. Astfel grupul austriac OMV are două companii în top zece, la fel kazahii care deţin Rompetrol şi ruşii de la Lukoil, cu afaceri puternice în rafinare, dar şi în retailul de carburanţi.

Singurele două companii din top 10 care nu aparţin domeniului auto sau petrolier sunt Kaufland şi BAT, plasate pe locurile 6, respectiv 7.

Comparând rezultatele financiare din 2013 cu cele din 2008 se observă că în urmă cu cinci ani economia românească avea o singură companie, OMV Petrom, cu afaceri de peste zece miliarde de lei, iar acum are patru astfel de companii (Automobile Dacia, OMV Petrom SA, OMV Petrom Marketing şi Rompetrol Rafinare), o situaţie statistică ce arată că în ciuda unui context economic dificil şi a unor creşteri economice firave companiile care au avut un plan de termen lung au reuşit să facă pasul spre „businessul mare“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO