Companii

Topul celor mai mari 20 de restaurante

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Cristina Roşca

29.08.2013, 21:54 2930
Topul celor mai mari 20 de lanţuri de restaurante este dominat de branduri internaţionale precum McDonald’s, KFC sau Pizza Hut, urmate de nume locale precum La Mama sau City Grill, branduri dezvoltate de antreprenori români.

În top îşi fac loc şi nume mai puţin cunoscute precum fast-foodurile Mado, prezente în provincie cu opt localuri în Iaşi, Timişoara, Cluj, Sucea­va şi Botoşani. Compania a ter­minat anul trecut cu afaceri de 16,5 mil. lei, în creştere cu 42,2% faţă de anul anterior.

O altă surpriză în top este compania Corex C&B care operează mai multe restaurante în lanţul hotelier de patru stele In­ternaţional.

„Operăm patru restaurante în cadrul complexului hotelier In­ter­na­ţional, trei în Sinaia şi unul în Bucureşti. În ur­mătoarea lună vom merge cu toate cele trei branduri - Tyrol, Cicina Sofia şi Pa­noramic - şi în Iaşi“, spune Adrian Fuchs, directorul alimentar al companiei Corex C&B, care operează localuri doar în cadrul complexului hotelier de patru stele. Compania Corex C&B, în cadrul căreia este acţionar antreprenorul român Cezar Baţu, se află între cei mai mari 20 de operatori de restaurante din România, cu afaceri de 21,8 mil. lei anul trecut, de aproape trei ori mai mari decât în anul anterior.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO