Companii

Topul celor mai mari insolvenţe din imobiliare

Topul celor mai mari insolvenţe din imobiliare

Autor: Cristi Moga

13.04.2013, 00:47 1019

În ultimii patru ani pe piaţa imobiliară locală au fost anunţate mai multe insolvenţe decât investiţii, peste 35 de mari proiecte imobiliare acumulând datorii peste valoarea activelor, de la începutul crizei, arată datele centralizate de ZF de pe portalul instanţelor de judecată, Arhiva de Garanţii Mobiliare şi Ministerul Finanţelor.

Lista celor mai mari insolvenţelor imobiliare este dominată de proiectele de locuinţe apartamente, acumulând datorii la bănci de peste 500 de milioane de euro. În total, datoriile proiectelor imobiliare aflate în insolvenţă se ridică la peste 1 mld. de euro, potrivit unei analize ZF.

Proiectul Asmita Gardens care are în portofoliu 758 de apartamente punctează topul insolvenţelor imobiliare cu datorii totale de 119,1 mil. euro la finalul lui 2011, urmat de proiectul de birouri Swan Property, intrat în insolvenţă în ianuarie 2013 cu datorii de 82,7 mil. euro. Pe locul al treilea s-a clasat un proiect comercial, City Mall, intrat în insolvenţă în luna noiembrie 2010 şi datorii de 76,7 mil. euro la finalul lui 2011. Pipera City care investit în teren de 12 ha în Voluntari a înregistrat datorii de 74,4 mil. euro.

Vedeţi mai multe detalii despre cele mai mari insolvenţe din imobiliare pe www.zfcorporate.ro

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO