Companii

Topul celor mai mari retaileri şi distribuitori de electroIT din România

Topul celor mai mari retaileri şi distribuitori de...

Autor: Cristina Roşca

24.05.2014, 20:25 1781

Altex ocupă primul loc în clasamentul celor mai mari retaileri şi distribuitori de electroIT de pe piaţa locală, cu o cifră de afaceri de 250 de milioane de euro în 2013, în scădere cu 4 milioane de euro faţă de anul precedent.

Următoarele două poziţii sunt deţinute de Flanco, cu o cifră de afaceri de aproape 140 de milioane de euro şi DOMO, cu vânzări de 132,2 milioane de euro. 

Evoluţia pieţei locale de electroIT în general şi de electrocasnice în particular este influenţată atât de peisajul economic în general, cât şi de evoluţia pieţei imobiliare, care în ultimii ani a fost în zodia crizei. Creşterea consumului de produse electroIT este corelată şi cu investiţiile în infrastructură, dacă ne referim de exemplu la dotarea cu maşini de spălat sau alte electronice şi electrocasnice în mediul rural, unde trăieşte aproape jumătate din populaţia României şi unde multe locuinţe nu sunt racordate la apă şi canalizare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO