Companii

Topul judeţelor din România în funcţie de numărul de benzinării

Topul judeţelor din România în funcţie de numărul de...

Autor: Roxana Petrescu

14.12.2013, 10:23 1511

Potrivit datelor centralizate de ZF pe baza informaţiilor trimise de Petrom, MOL, Rompetrol şi Lukoil, Bucureştiul a atras cele mai multe benzinării, aici fiind 121 de staţii.

Constanţa, oraş legat de Capitală prin Autostrada Soarelui, cu importante active economice aşa cum sunt portul sau rafinăria Petromidia, este a doua zonă preferată de benzinari. Aici, Petrom, Rompetrol, Lukoil şi MOL au 59 de staţii de alimentare. Dacă distribuţia de benzină şi motorină din Bucureşti este controlată de Petrom, la malul mării regulile sunt făcute de Rompetrol, care are cea mai extinsă reţea de benzinării din judeţ formată din 25 de puncte de alimentare.

Prahova este cel de-al treilea judeţ ca importanţă pe radarul marilor benzinari, aici fiind 55 de benzinării aparţinând celor patru jucători care domină retailul de carburanţi din România. Retailerul dominant din acest judeţ este tot Rompetrol

Potrivit informaţiilor disponibile şi evoluţiei pieţei de anul trecut, în 2012 în România s-a consumat circa 5,7 - 5,8 milioane de tone de carburanţi, benzină şi motorină, atât prin intermediul reţelelor de benzinării, cât şi pe segmentul comercial. Circa 75% din consumul de carburanţi este reprezentat de consumul de motorină.

Citiţi mai multe detalii pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels