Companii

Touroperatorul german TUI îşi pune numele pe agenţiile de turism ale Eurolines

Touroperatorul german TUI îşi pune numele pe agenţiile de turism ale Eurolines

Autor: Mirabela Tiron

20.09.2011, 13:28 349

Dragoş Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, care deţine 52 de agenţii de turism pe piaţa românească, a încheiat un parteneriat cu operatorul din turism TUI Travel, în urma căruia în toate agenţiile de turism se vor vinde pachete de vacanţă ale TUI. Mai mult, aceste agenţii vor prelua şi numele TUI.

"Ne-am propus ca anul viitor să trimitem 5000 de români în străinătate în urma acestui parteneriat. Cred că şi numărul străinilor care va veni în România prin noi va creşte, de la 1000 până la 3000-4000", a declarat Dragoş Anastasiu, preşedintele Eurolines. El a menţionat că pentru următorii trei ani obiectivul este creşterea numărului de agenţii de turism la 100 de unităţi. În următoarele luni, 25 din cele 52 de agenţii ale Eurolines vor fi branduite TUI Travel Center.

Grupul Eurolines aşteaptă anul acesta afaceri de 28-29 milioane de euro, contribuţia agenţiilor de turism fiind de 25%.

Agenţiile TUI Travel Center prin Eurolines vor oferi pachete de vacanţă, biletele de avion, bilete de tren, cazare, închiriere autocare.

"De astăzi devenim activi pe piaţa de turism din România", spune Klaus Pumpel, CEO al TUI Austria Holding.

Concernul TUI, care furnizează servicii turistice pentru 30 milioane de clienţi din 27 de ţări, a avut anul trecut venituri de 16,3 miliarde de euro.

Eurolines a încheiat în iunie un parteneriat cu TUI Travel PLC, companie înregistrată în Marea Britanie şi controlată de grupul german TUI, lider mondial în domeniul turismului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO