Companii

Toyota a redus stocurile prin exporturi in Bulgaria

21.06.2009, 15:35 29

Toyota Romania, importatorul local al marcii japoneze, a reusit sa reduca stocurile din Romania prin exporturi pe piata bulgara si prin reduceri de pret care au afectat marjele operationale, dupa ce la nivel local vanzarile au scazut cu aproape 70% in primele patru luni ale anului.

"Prin reduceri de pret agresive am reusit reducerea stocurilor. Avem cu Bulgaria stoc comun, iar transferul de flote ne-a ajutat sa vindem automobilele ramase", a spus Veronica Mircea, directorul de marketing al Toyota Romania.
Potrivit jucatorilor din piata auto, in primele cinci luni importatorii au exportat pe pietele vest-europene circa 3.000 de automobile lunar, pentru a-si lichida stocurile, insa date oficiale legate de acest subiect nu sunt disponibile in prezent.
Toyota se regaseste in topul primelor cinci marci auto in functie de vanzari in Bulgaria sau Grecia, potrivit reprezentantilor Toyota si datelor centralizate de asociatiile auto din aceste tari. "In Bulgaria, Toyota este in topul vanzarilor la toate segmentele de piata, la fel ca si in Grecia. Pentru ca exista cerere, mai redusa insa, am reusit sa lichidam stocurile", a explicat Mircea. Ea a adaugat ca cele mai mari reduceri ale vanzarilor s-au constatat in cazul automobilelor cu tractiune 4X4, iar singurul segment unde se prevede o constanta a cererii este cel al automobilelor de clasa mica.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO