Companii

TPA Horwath: În România este loc pentru 20 de firme de audit şi consultanţă

Autor: Claudia Medrega

16.03.2011, 14:26 820

În România este loc pentru circa 20 de firme în domeniulauditului şi consultanţei fiscale, apreciază Jan Glas, managingpartner al firmei TPA Horwath România, unul dintre jucătorii localidin top 10.

"Big Four deţine circa 70% din piaţă. Iar primele zece companiidin topul după venituri au aproximativ 90% din piaţă. Noi sunt pelocul 8-9 în top", a spus Glas.

Din grupul Big 4 fac parte PwC, KPMG, Deloitte şiErnst&Young.

Firma de consultanţă şi audit TPA Horwath România, care arecirca 300 de clienţi, estimează pentru acest an o creştere cu 14% acifrei de afaceri la 3,3 milioane de euro. În 2010 compania arealizat o cifră de afaceri de 2,9 mil. de euro, în urcare cu 13%faţă de 2009.

"Nu a fost uşor să avem această creştere. Contabilitatea estecel mai mare departament al nostru, aducând 1,5 mil. de euro.Partea de audit aduce 750.000 de euro, iar pe partea detax&legal am obţinut 650.000 de euro", a mai spus Glas.

Cu sediul central la Viena, TPA Horwath este prezentă în topulcelor mai importante companii de consultanţă financiară din EuropaCentrală şi de Est. Firma face parte din reţeaua Crowe Horwath.

Clienţii firmei sunt din sfera serviciilor, industriei,construcţiilor, producţiei, distribuţiei sau din imobiliare.

Energia este unul dintre domeniile pe care firma de consultanţăvrea să se orienteze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24