Companii

Tractorul Brasov va fi vanduta pe module

09.11.2006, 18:41 33

Tractorul Brasov anticipeaza pentru anul viitor o cifra de afaceri de circa 42 mil. euro si ca va trece pe profit, estimarile pentru 2006 indicand afaceri de 36 mil. euro si pierderi de 12 mil. lei (3,3 mil. euro).
"Cresterea cifrei de afaceri se bazeaza pe inmultirea numarului de contracte in statele din Uniunea Europeana, dar si pe alte piete", a declarat directorul general al uzinei, Titu Aurel Serban.
In 2006, firma mizeaza pe o cifra de afaceri similara cu nivelul de 36 mil. euro din 2005. Serban apreciaza ca Tractorul va trece pe profit in 2007, odata cu privatizarea. "Tractorul are datorii de circa 180 mil. euro, din care peste 75% reprezinta dobanzi si penalitati. Datoriile trebuie sterse odata cu privatizarea, altfel nici nu se poate privatiza", a spus Serban.
Obiectivul privind trecerea pe profit a fost stabilit si in anii anteriori, fara sa fie insa indeplinit. Firma a investit, in ultimele 18 luni, circa 20 mil. lei pentru comasarea activitatii pe o suprafata de 40 de hectare.
Firma produce circa 3.500 de tractoare anual, din care 90% sunt livrate pe piete externe, in state precum SUA, Egipt si Serbia.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va privatiza Tractorul pe module viabile. Planul de restructurare si reorganizare a firmei va fi supus aprobarii actionarilor Tractorul la 29 noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels