Companii

Trafic în creştere cu 7% pe aeroportul Otopeni în primul semestru

Trafic în creştere cu 7% pe aeroportul Otopeni în...

Autor: Mirabela Tiron

24.07.2014, 00:00 194
Aeroportul internaţional Henri Coandă (Otopeni) a fost tranzitat de 3,7 milioane de pasageri în primul semestru din acest an, în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor de la Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti. Pe aeroportul Otopeni sunt prezente 37 de companii aeriene, care transportă pasageri către 87 de destinaţii. Anul trecut au intrat pe acest aeroport două noi companii aeriene, easyJet Air şi Air Serbia, iar din 2014 Ryanair şi Air Baltic au avut primele curse.
 
„Pe aeroporturile Capitalei (Otopeni şi Băneasa) s-a înregistrat o creştere a numărului de mişcări de aeronave, devansând şi la acest capitol trendul european. Astfel, în primul semestru al anului 2014 numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu aproape 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, potrivit oficialilor aeroportului. Până la finalul anului acesta este estimat un trafic de 8 milioane de pasageri pe aeroportul Henri Coandă, potrivit oficialilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO