Companii

Transavia se indreapta spre afaceri de 100 mil. euro

19.05.2008, 19:36 21

Transavia, unul dintre principalii producatori de carne de pasare din Romania, estimeaza in acest an dublarea vanzarilor pana la 100 de milioane de euro, pe fondul deschiderii unei noi unitati de productie in judetul Alba si al integrarii companiei Avicola Brasov, preluata in 2007.
"Anul acesta vom produce un volum dublu. Daca in 2007 am produs circa 23.000 de tone de carne de pasare, anul acesta estimez ca vom produce aproximativ 46.000 de tone", a declarat Ioan Popa, directorul general si actionarul majoritar al companiei.
Transavia a finalizat recent o investitie de 17 milioane de euro in constructia unei noi fabrici de semi-preparate si carnaciori din carne de pasare in localitatea Oiejdea din judetul Alba. Unitatea, a carei constructie a inceput in urma cu un an, are doua linii de productie si o capacitate maxima de 100 de tone de preparate pe zi, cea mai mare parte a sumei investite provenind din surse proprii, iar restul din credite bancare.
"Am decis sa intram pe aceasta nisa pentru ca celelalte segmente erau prea aglomerate, dar si pentru ca este un segment de viitor", a spus Popa.
Odata cu deschiderea noii fabrici, Transavia a lansat si doua noi branduri, respectiv Ella Bella pentru gama de semi-preparate si Frateus pentru carnaciori. Produsele vor fi comercializate atat in Romania, cat si in afara tarii, reprezentantul Transavia luand in considerare inceperea exporturilor. "Suntem interesati de export in Europa. Am avut posibilitatea in urma cu o luna sa exportam in Rusia, dar nu am putut, deoarece nu eram agreati la export in Rusia", a adaugat reprezentantul Transavia, care nu a dezvaluit insa cand va incepe exporturile.
Popa a declarat ca in prezent Transavia se afla in discutii cu lanturile de retail, deoarece "la aceasta categorie de produse, retailerii cer taxe mai mari decat la carne din cauza concurentei mari si atunci preferam sa negociem mai mult inainte de a semna un contract". Transavia a finalizat anul trecut cu o cifra de afaceri de 50 de milioane de euro si un profit brut de 8 milioane de euro. Pentru anul acesta, reprezentantii Transavia estimeaza inregistrarea unei cifre de afaceri de 100 de milioane de euro, suma care include rezultatele financiare obtinute de Transavia si Avicola Brasov, companie achizitionata de grupul din Alba Iulia in septembrie 2007.
Producatorul va investi anul acesta aproximativ 10,5 mil. euro la Avicola Brasov. Totodata, Transavia va desfiinta sectia de productie de oua, deoarece produsele sunt vandute la preturi sub costurile de productie.
"Din cauza investitiilor mari pe care le vom face anul acesta in Avicola Brasov, profitul Transavia va fi afectat, dar cu siguranta nu va fi mai mic decat cel realizat in 2007", a spus Popa. Transavia, companie care detine aproximativ 20% din piata de carne de pasare, potrivit reprezentantilor companiei, are ca principali competitori companiile Agricola Bacau, Avicola Calarasi si Avicola Crevedia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO