Companii

Transportatorul aerian Blue Air încheie anul cu 1,5 mil. pasageri: „Ne-am atins toate ţintele strategice“

Transportatorul aerian Blue Air încheie anul cu 1,5 mil....

Autor: Mirabela Tiron

11.12.2014, 07:10 471
Compania aeriană low-cost Blue Air, controlată de antreprenori români, estimează pentru anul viitor afaceri mai mari cu circa 7% pe fondul dez­voltării prin noi rute ÅŸi al inves­tiÅ£iilor făcute în acest an, potrivit oficialilor transportatorului ÅŸi calculelor ZF.
 
În acest an compania aeriană, care concurează cu operatorul low-cost Wizz Air, dar şi cu transportatorii tradiţionali Tarom, Air France KLM, British Airways, Lufthansa şi alţii, împlineşte zece ani de la înfiinţare. De la intrarea pe piaţă şi până în prezent Blue Air a transportat în total 11,5 milioane de pasageri, potrivit reprezentanţilor companiei.
 
„Pentru anul 2015 estimăm o creÅŸtere a cifrei de afaceri cu 10 milioane de euro (45 mil. lei – n. red.), iar  numărul de pasageri va ajunge la 1,6 milioane persoane.  Estimăm să închidem anul acesta cu o cifră de afaceri de 150 milioane de euro. ÃŽn ceea ce priveÅŸte flota Blue Air, aceasta va creÅŸte în următorii cinci ani cu cel puÅ£in o aeronavă pe an“, a declarat Gheorghe Răcaru, directorul general al Blue Air.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO