Companii

Tranzacţie în logistică: un grup turc cumpără un business de 2 mil. euro pe piaţa locală

Autor: Ioana Mihai

01.11.2011, 00:00 256

Unul dintre cei mai mari furnizori de servicii logistice integrate din Turcia, Ekol, a achiziţionat compania Omega Ro de pe piaţa din România. Ekol deţine în Turcia şi Europa 400.000 mp de spaţii de depozitare, o flotă de 1.900 de autovehicule, iar la nivelul întregii companii lucrează peste 3.300 de angajaţi.

În 2010 compania a înregistrat o cifră de afaceri globală de 160 milioane de euro. În ceea ce priveşte operatorul preluat din România, Omega Ro, acesta a avut anul trecut o cifră de afaceri de 2 milioane de euro. Prin noua entitate creată, EKOL România preconizează o creştere cu 70% a volumului de business în următorii doi ani.

"Prin intrarea pe piaţa din România Ekol a introdus o rută intermodală de transport Mannheim-Arad (pe calea ferată) şi Arad-Istanbul (pe roţi). Ruta este operaţională din această lună. Vom implementa un proiect de extindere a unui culoar de transport pentru a opera ruta Arad-Istanbul prin Constanţa. Vom investi masiv în consolidarea acestei rute care permite companiei să îşi dezvolte serviciile şi pe componenta «green»", declară Okyay Oztugran, responsabil pentru dezvoltarea activităţii în România.

Ekol şi-a planificat în România investiţii de 10 milioane de euro în următorii cinci ani. După deschiderea reprezentanţei din România firma îşi va îndrepta intenţiile investiţionale spre o a patra ţară din Europa. În România Ekol deţine un depozit de 6.000 mp, fiind pregătită să ofere servicii de transport terestru, de depozitare (warehousing), colectare a mărfii (collecting), coletare/paletare (packaging) şi distribuţie completă. Firma are o suprafaţă de depozitare la nivel european de peste 10.000 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO