Companii

Tranzactie in mezeluri: Campofrio si Caroli au fuzionat

07.03.2010, 23:14 113

Producatorul de mezeluri Caroli Foods, afacerea familieilibaneze El Sohl, si gigantul european Campofrio Food Group,proprietarul producatorului local de mezeluri Tabco-Campofrio, ausemnat recent acordul de fuziune a operatiunilor celor douacompanii prin intermediul unui joint-venture.

Caroli Foods Group, compania infiintata de cei doi jucatori prinintermediul acestui joint-venture, valoreaza intre 60 si 70 demilioane de euro, potrivit estimarilor realizate de surse apropiatetranzactiei.

Acestea sustin ca gigantul european a platit peste zece milioanede euro pentru a detine o participatie de 49% din Caroli FoodsGroup, deoarece businessul local al Campofrio era la jumatate dincel al Caroli, ceea ce ar fi corespuns unei participatii de doar31% din compania nou infiintata. Sursele citate nu au precizat insadaca banii adusi de Campofrio vor ramane in noua companie sau vorfi luati de catre actionarii Caroli.

Aceasta tranzactie va propulsa pentru prima data omultinationala pe una dintre principalele pozitii din topul celormai mari producatori de mezeluri, o piata de aproape un miliard deeuro dominata de afaceri de familie romanesti.

"Am avut curaj sa investim in Romania cand nimeni nu avea curajsa investeasca si am fost cei mai activi in ceea ce privesteconsolidarea pietei", a declarat Talal El Solh, actionarulprincipal si presedintele Caroli, una dintre putinele companii careau realizat achizitii in piata locala a mezelurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO