Companii

Tranzactie pe net: Neogen cumpara MyHosting

21.11.2003, 00:00 38

Neogen, unul dintre funizorii de servicii online de pe piata romaneasca, a achizitionat compania MyHosting, aflata intre primii trei jucatori pe piata de gazduire a paginilor de Internet (hosting).
Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica din pricina clauzelor de confidentialitate din contract. Insa este   estimata de observatorii pietei sub 20.000 . Neogen intentioneaza pe viitor sa cheltuiasca si mai multi bani pentru a-si consolida pozitia pe aceasta piata, unul dintre segmentele industriei IT care creste puternic. "Suntem interesati in continuare sa cumparam clientii - deci nu tehnologia sau marca - jucatorilor mici de pe piata. (...) Pe piata romaneasca de hosting sunt zeci de provideri care, desi au  capacitatea de a oferi un serviciu de calitate din punct de vedere tehnic, nu au puterea financiara pentru a investi  in marketing pentru atragerea de noi clienti si in suportul clientilor existenti, din care motiv majoritatea agonizeaza", a declarat pentru Ziarul Financiar Calin Fusu, directorul general al Neogen.
"Noi credem ca un serviciu de hosting devine eficient de la 2.000 de clienti. In final, piata va fi impartita intre furnizorii de hosting de tip enterprise (gen KPNQwest/GTS, Ines) si furnizorii de  hosting pentru firmele mici si mijlocii, unde Neogen va concura in principal cu ROL/PCNET, pentru ca Xnet  deocamdata este axat pe clientii - persoane fizice", a mai spus el.
Compania Neogen, fondata in 2000 sub numele de RoGenerator, nu avea pana acum un serviciu de gazduire a paginilor de Internet. Brandul Neogen s-a nascut anul acesta prin unificarea sub un singur nume si o singura adresa de web (neogen.ro) a mai multor site-uri pe care le detinea RoGenerator SA, precum eCasa.ro, eTurism.ro, Garaj.ro, Bazar.ro, BizClub.ro sau Marketer.ro. De asemenea, Neogen mai detine portalul de recrutare a fortei de munca BestJobs.ro si siteul Noi2.ro. In total, siturile companiei atrag lunar 150.000 de vizitatori, ce genereaza peste 3 milioane de afisari in pagini. Cifra de afaceri pentru 2003 este estimata la 120.000 de dolari, din care aproape doua treimi provin de la portalul BestJobs.ro, iar restul din activitati de publicitate online si comert electronic.
MyHost.ro, care s-a lansat in 2001 ca furnizor de servicii de hosting bazat intr-un data-center din SUA, s-a mutat in Romania abia in 2002. Conform estimarilor specialistilor, MyHost era numarul trei pe piata romaneasca de hosting, ca numar de clienti (350, cu 500 de site-uri), dupa XNet al Connex si ROL al RDS. Cifra de afaceri a MyHost pentru 2003 este estimata la 30.000 de dolari.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO