Companii

Triumf Construct ia un credit de 10 mil. euro de la BCR

14.09.2006, 19:43 54

Firma de constructii si de dezvoltare imobiliara Triumf Construct Bucuresti a obtinut un credit de 10 milioane de euro de la BCR in vederea finantarii investitiilor imobiliare.
"O parte din creditul obtinut de la BCR va fi utilizat pentru proiectele rezidentiale incepute in acest an, iar restul va fi folosit pentru achizitionarea unor terenuri pentru viitoarele proiecte. Nu preconizam ca vom mai atrage credite in perioada urmatoare", a declarat pentru ZF Leonard Buianu, directorul general al Triumf Construct Imobiliare, companie care face parte din grupul Triumf Construct.
Compania isi va finanta proiectele rezidentiale in valoare totala de circa 100 de milioane de euro, pe care le va derula in anii urmatori. Proiectele vizeaza exclusiv segmentul rezidential, in special constructia de apartamente, si reprezinta investitii apartinand Triumf Construct.
Compania se numara printre cei mai puternici dezvoltatori autohtoni de proiecte rezidentiale, alaturi de jucatori precum Impact sau Imofinance Cluj.
Triumf Construct a realizat anul trecut o cifra de afaceri de circa 50 de milioane de euro si estimeaza pentru acest an o dublare a businessului.
Triumf Construct are in portofoliu si hotelul Phoenicia de patru stele din apropierea aeroportului din Baneasa.
Cel mai mare proiect rezidential dezvoltat este localizat in statiunea Mamaia de pe litoralul Marii Negre.
La Mamaia, firma va investi aproximativ 30 de milioane de euro pentru constructia unui complex rezidential compus din sapte blocuri de apartamente, cu sapte niveluri.
Celelalte proiecte sunt concentrate pe piata Capitalei si localitatile din apropiere.
Printre proiectele in curs de executie se numara ansamblul rezidential New Heaven din zona pietei Alba Iulia, compus din doua blocuri cu opt niveluri, care cuprind 88 de apartamente. Proiectul este programat pentru finalizare in primavara anului viitor, valoarea investitiei fiind de circa 20 de milioane de euro.
De asemenea, Triumf Construct investeste circa 4 milioane de euro pentru ridicarea a doua blocuri cu un total de 28 de apartamente, in Chitila.
Alte proiecte ale firmei sunt reprezentate de constructia a doua blocuri cu noua etaje in zona de nord a Capitalei, in spatele hotelului Phoenicia, si a trei blocuri cu 102 apartamente in Mogosoaia, investitii totale de 30 de milioane de euro.
Firma construieste la Otopeni un ansamblu de 58 de vile, care va fi finalizat in toamna acestui an si care va costa 10 milioane de euro.
De asemenea, in sectorul 1 din Capitala va fi dezvoltat un complex format din 21 de vile si un bloc de 200 de apartamente, costul proiectului fiind de 5,5 milioane euro.
Locuintele vor fi destinate integral vanzarii, pretul de achizitie fiind cuprins intre 700 euro si 1.500 de euro pe metru patrat construit, fara TVA.
Constructiile de case si vile au inceput sa se dezvolte puternic in urma cu patru - cinci ani si au fost considerate initial locuinte de lux. Ansamblurile de vile dezvoltate in afara Bucurestiului se adreseaza in special familiilor cu copii sau celor cu un stil de viata mai ridicat, care doresc sa aiba spatiu mai mare, care sa cuprinda piscina, curte, gradina, mai putina poluare si mai multa liniste.
Pana la sfarsitul anului trecut, oferta de spatii rezidentiale din afara Bucurestiului s-a extins foarte mult, dar nu a fost inregistrat niciun proiect de mari dimensiuni, cu peste 100 de case.
Potentialul mare de crestere al pietei va atrage in continuare investitori care se vor focaliza pe investitii pe termen mediu si lung privind clasa de lux si clasa de mijloc, potrivit consultantilor de pe piata imobiliara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO