Companii

Tuca Zbarcea & Asociatii negociaza absorbtia unei firme de zece avocati

Tuca Zbarcea & Asociatii negociaza absorbtia unei firme de zece avocati

Florentin Tuca, fondator si managing partner al Tuca Zbarcea: Se simte o scadere a economiei, in general, dar in ceea ce ne priveste nu am resimtit-o inca. Pe piata de real estate se constata o incetinire, insa oferim servicii diversificate, astfel ca o incetinire a unui domeniu nu se resimte la nivelul intregii firme.

01.09.2008, 21:10 180

"Ne-am extins birourile si la etajul sapte al cladirii (firma are sediul central la etajul opt al cladirii America House din Piata Victoriei - n.r.), unde am inchiriat 500 mp, astfel ca avem acum spatiu pentru 100 de avocati. Sunt greu de gasit oameni buni in momentul de fata pe piata, dar discutam cu doua grupuri de avocati o posibila fuziune", a declarat Gabriel Zbarcea, unul dintre cei doi managing partneri ai firmei.
In ceea ce priveste desprinderile, consolidarile si intrarile de noi firme anul acesta a fost unul extrem de activ pe piata avocaturii, unde au aparut firme noi precum White & Case, Allen & Overy, Garrigues sau Peli Filip.
Tuca Zbarcea are in prezent 15 parteneri si aproximativ 70 de avocati, iar anul trecut a incasat venituri de 11,38 milioane de euro, in timp ce profitul s-a ridicat la 7,1 milioane de euro, firma numarandu-se printre cei mai mari trei jucatori de pe piata in functie de cifra de afaceri.
"Pentru anul acesta putem spune ca suntem in grafic pentru cresterea afacerilor cu 20%, dupa cum am declarat la inceputul anului", declara Zbarcea. Indeplinirea targetului ar insemna afaceri de aproape 14 milioane de euro pentru firma infiintata in urma cu doar trei ani.
Printre cele mai importante contracte in care compania a fost implicata anul acesta se numara asistarea BCR, BRD, Banca Transilvania si CEC la vanzarea Asiban pentru 350 mil. euro, asistarea DEGI la achizitia Iris Shoping Center (147 mil. euro) sau a grupului Voestalpine in procesul de incepere a unei investitii greenfield in energie, a carui valoare ar putea depasi 5 mld. euro.
"Cresterea se datoreaza faptului ca ne-am extins echipa si am avut o incarcatura considerabila, tinand cont ca, spre exemplu, doar proiectul Voestalpine presupune implicarea a cinci parteneri si in jur de zece avocati colaboratori. In plus, si tarifele practicate sunt cu aproximativ 15% mai mari fata de anul trecut", argumenteaza Florentin Tuca, celalalt managing partner al firmei.
Dupa mai multi ani de dezvoltare sustinuta, piata avocaturii ar putea cunoaste anul acesta cel mai scazut ritm de crestere, pe masura ce si activitatea unor firme de avocatura a fost afectata de criza financiara internationala care a afectat si piata de capital sau cea imobiliara din Romania.
"Se simte o scadere a economiei, in general, dar in ceea ce ne priveste nu am resimtit-o inca. Pe piata de real estate se constata o incetinire a ritmului tranzactiilor, insa oferim servicii diversificate, astfel ca o incetinire a unui domeniu nu se resimte la nivelul intregii firme", adauga Tuca.
Firma este activa in domenii diverse, inclusiv proiecte de infrastructura, unde este implicata in realizarea autostrazii Bucuresti-Brasov sau a centurii Bucurestiului, precum si in litigii.
"Avem in prezent doua arbitraje internationale concomitente care ocupa zilele si noptile unei echipe de zece avocati", spune Tuca.
Printre contractele semnate recent, Tuca Zbarcea a asistat subsidiara locala a grupului CEZ la achizitia unui proiect eolian de mari dimensiuni de la Continental Wind Partners (CWP) situat in nordul Constantei, care va implica investitii de aproximativ 1,1 miliarde de euro. Echipa pentru acest deal a fost formata din zece avocati coordonati de catre Sorin Vladescu, partener in cadrul firmei, in timp ce compania CWP a fost asistata de catre biroul local al Salans si de filiala regionala a casei de avocatura britanice Linklaters, numarul doi mondial.
Desi numarul tranzactiilor imobiliare de mari dimensiuni a scazut, Tuca Zbarcea a fost implicata intr-una dintre cele mai importante tranzactii cu terenuri din Bucuresti, prin asistarea companiei elene Raptis Kavouras la preluarea unui teren de 1,6 hectare din Satul Francez, in urma unei tranzactii de 68 milioane de euro.
Printre clientii companiei se numara si firme precum OMV Petrom, Erste BCR sau Carrefour, companii pentru care Tuca Zbarcea a oferit in ultimul timp consultanta juridica in contracte importante, precum preluarea Artima de catre francezii de la Carrefour pentru 55 de milioane de euro sau vanzarea de catre Petrom a unui teren de 90 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO