Companii

Turismul ar putea înregistra o revenire la nivelul prepandemie abia în 2024. Hotelurile din România au înregistrat în perioada iulie-septembrie un grad de ocupare cu 60% mai mare faţă de vara lui 2020

Turismul ar putea înregistra o revenire la nivelul...

Autor: Miruna Diaconu

30.11.2021, 13:00 130

Rata mică de vaccinare din România ar putea îngreuna revenirea turismului, care depinde într-o proporţie foarte mare de diminuarea efectelor pandemiei.

Volumul de călătorii la nivel european este departe de a se apropia de nivelul înregistrat înainte de pandemie, ceea ce face ca o revenire a turismului să aibă loc abia în 2024, conform datelor Asociaţiei Europene de Turism.

Creşterea cazurilor ar putea pune în dificultate o potenţială revenire a turismului, care este direct afectat de restricţiile impuse de autorităţile din ţările europene. Europa se confruntă iar cu o creştere a cazurilor, iar în România acest lucru vine şi pe fondul faptului că rata de vacci­nare este foarte mică comparativ cu alte ţări, ceea ce face ca o re­dresare a turismului să fie şi mai lentă. Cu toate acestea, vara acestui an a fost mai bună decât cea din 2020, însă nu s-a apropiat de nivelul înregistrat în 2019. Conform datelor Asociaţiei Europene de Turism, gradul de ocupare înregistrat în unităţile de cazare din România a fost cu 60% mai mare în iulie-septem­brie  faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO