Companii

UCM Reşiţa, pierderi de 7 mil. lei la nouă luni, în scădere cu 70%

05.11.2012, 00:00 61

UCM Reşiţa, companie aflată în insolvenţă, şi-a redus pierderile în primele nouă luni cu 70%, de la 24 milioane lei în ianuarie-septembrie 2011 la 7 milioane lei în acest an, şi ar putea încheia anul pe profit după pierderi de peste 700 milioane lei în 2010-2011, potrivit administratorului judiciar.

Afacerile companiei au crescut în intervalul analizat cu 2 milioane lei, la 98 milioane lei. "Suntem în curs de implementare a unor măsuri care să ducă la creşterea veniturilor prin încheierea de noi contracte comerciale, în special pe pieţele externe, să reducem costurile, în special pe zona regiilor, a indirectelor şi a celor de personal, câtă vreme avem de-a face cu o organigramă supradimensionată raportat la volumul şi valoarea producţiei, prin măsuri de relocare şi comasare a capacităţilor de producţie, retehnologizare şi eficientizare a fluxurilor de producţie", a declarat Remus Borza, managing partner al Euro Insol, firmă desemnată în urmă cu circa cinci luni administrator judiciar al UCM Reşiţa, în consorţiu cu VF Insolvenţă. În ultimele trei luni 300 de salariaţi ai UCM au fost concediaţi, astfel că firma a rămas cu 1.900 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO