Companii

UCM Resita si-a injumatatit pierderile pe primul trimestru

30.05.2005, 20:28 26

Uzina Constructoare de Masini (UCM) Resita a inregistrat in primul trimestru al acestui an o crestere a cifrei de afaceri cu 60%, pana la 6 milioane de euro (220 mld. lei). Vanzarile companiei in perioada similara a lui 2004 au fost de 3,7 milioane de euro (150 mld. lei).

In primele trei luni ale lui 2005, societatea a reusit sa-si reduca pierderile cu circa 50%, pana la nivelul de 1,8 milioane de euro (67 mld. lei). Pana la finele anului, compania isi propune sa revina pe profit, estimand un nivel al castigului brut de 18,8 mld. lei (circa 0,5 milioane de euro). Compania prognozeaza de asemenea o dublare a veniturilor comparativ cu 2004 pana la 44 de milioane de euro.

UCM Resita este specializata in productia de turbine hidraulice pentru hidrocentrale, motoare diesel pentru locomotive si nave maritime, si piese de schimb. Compania este detinuta de catre grupul elvetian Inet, care controleaza 90,3% din actiuni. Principalii actionari minoritari sunt SIF Banat-Crisana si SIF Oltenia, cu 3,2%, respectiv 2,9% din actiuni, si asociatia salariatilor, cu 1,9% din actiuni.

Compania intentioneaza sa participe la constituirea unei societati comerciale care va avea ca obiect de activtate productia, distributia si comercializarea energiei electrice. Noua societate se va numi UCM Energy, iar UCM Resita va detine 10% din capitalul social. "Deocamdata aceasta este doar o intentie, o decizie in acest sens urmand sa se ia in cadrul Consiliului de Administratie", a declarat Lacramioara Stefanica, purtatorul de cuvant al companiei.

Actiunile UCM Resita sunt listate la Bursa de Valori, ultimele tranzactii cu aceste titluri derulandu-se in jurul pretului de 9.700 lei/actiune. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 9,2 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO