Companii

Un antreprenor din Cluj: „Este greu să-ţi asumi plata unor salarii pentru mai mulţi ani“

Un antreprenor din Cluj: „Este greu să-ţi asumi plata...

Autor: Adelina Mihai

11.08.2013, 17:41 901
Raluca Rob, 27 de ani, şi George Marian Sandu, 25 de ani, doi antreprenori din Cluj, au înfiinţat compania Sancad Consult SRL-D anul trecut în speranţa că cei 10.000 de euro de la stat îi vor ajuta să-şi cumpere instrumente de lucru mai per­formante pentru ser­viciile de topografie, cadastru şi proiectare pe care le desfăşoară.
 
 „După ce am lucrat timp de cinci ani ca persoană fizică autorizată, am vrut să deschidem o firmă, iniţial cu scopul de a accesa schema de sprijin de la stat. Însă până la urmă am renunţat la această variantă, pentru că nu ştiam dacă vom câştiga suficient de mulţi bani din contracte încât să asigurăm plata salariilor angajaţilor pentru mai mulţi ani“, a spus Raluca Rob, care este absolventă a Facultăţii de Geografie – specializarea Cartografie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. În prezent, ea urmează cursurile unui doctorat, tot în acest domeniu, în cadrul Academiei Tehnice Militare din Bucureşti. Ea spune că instrumentele din acest domeniu sunt foarte scumpe, cel mai ieftin GPS având un preţ de aproximativ 10.000 de euro.
 
„Am avut destul de puţine încasări de la începutul anului, cam 15.000 de lei. Acum căutăm un birou în care să ne desfăşurăm activitatea, în prezent întâlnirile cu clientul se fac pe teren, fie la amplasamentul imobiliar care trebuie măsurat, fie la sediile administraţiilor publice care ne sunt clienţi“, a mai spus Raluca Rob.
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO